WordPress сигруност.. Възможна ли е ? Кратък наръчник

Съдържание

Кратко ръководство за WordPress сигурност

WordPress е популярна система за управление на съдържанието (CMS) с отворен код, особено през последните години. С нарастващата си популярност WordPress наблюдава увеличаване на престъпната дейност и проблемите със сигурността на сайтове базирани на платформата.
Има различни техники за защита на вашия уебсайт на WordPress, но е важно да разберете, че шансът да бъдете хакнат или сайтът ви да бъде повреден никога няма да бъде елиминиран. Като това важи най-вече за нискобюджетните бизнес сайтове и безплатните, тъй като ресурсите им за кибер сигурност са ограничени. Вместо това трябва да се прилагат мерки за сигурност, за да се избегнатили ограничат атаките срещу уебсайтове и те трябва да се разглеждат като предпазни мерки, а не като обещания, че няма да бъдете хакнати.

Един от най-известните и изпозлвани “доставчици на сигурност” е WordFence, който предлага безплатна версия за лична употреба. Той се инсталира посредством добавка в WordPress, предотвратява входящите идентифицирани атаки да заразят вашия сайт и действа като защитна стена на злонамерен софтуер.

WordFence е отлично решение за всеки WP базиран на уебсайт, който изисква допълнителен слой защита, за да се гарантира, че нападателите не могат просто да нарушат защитата му. WordFence има както проактивни, така и реактивни функции за сигурност, които работят заедно, за да предотвратят входящи атаки от заразяване на вашия сайт със злонамерен софтуер. Това определено ще помогне на уебсайта ви и ще намали опасността от евентуален пробив и последващи проблеми в системата.

Sucuri е компания за сигурност на уебсайтове със седалище в Атланта.

Sucuri предоставя услуги за защита на уебсайтове от кибер опасности, като злонамерен софтуер и опит за хакване. Сканирането на уебсайтове, премахването на зловреден софтуер, защитата на защитната стена и други технологии за сигурност са сред предложенията на Sucuri.

Даниел Сид и Дейвид Деде, които преди това са работили за друга фирма за уеб сигурност, създадоха Sucuri през 2008 г. Името на компанията произлиза от думите „безопасност“ и „сигурност“.

За да поддържа вашия уебсайт чист и далеч от ръцете на хакери, е хубаво да се използва комбинация от услуги за сигурност на уебсайта. Като за допълнение един от най-важните избори, които трябва да направите преди сайта е, именно да подберете добър хостинг доставчик. Какво да търсите при тях, ще разкажем в друг пост. За сега търсете хостинг с много добри отзиви, които биха ви дали по-реален резултат за по-добър избор.

Но, преди да направите горните стъпки, ако сами не можете, СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМЕ намесата на професионалист, който ще обезопаси Вашия уебсайт и ще го защити от голяма част от злонамерените атаки.