Какви фактори допринасят за високите резултати на On-Page SEO

Какви фактори допринасят за високите резултати на On-Page SEO (но нисък авторитет на домейна)

Съдържание

Днес ще се потопим в тема, която много собственици на уебсайтове намират за озадачаваща: връзката между резултатите от SEO на страницата и авторитета на домейна.

Както знаете, on-page SEO става въпрос за подобряване на отделни уеб страници с цел постигане на по-високо класиране в страниците с резултати от търсенето (SERP) и привличане на по-голям поток от релевантен трафик.

От друга страна, авторитетът на домейна е термин, който обикновено се използва за измерване на цялостния авторитет на даден сайт въз основа на неговите обратни връзки.

Какво представлява авторитетът на домейна?

Авторитет на домейна трябва да се използва само когато се отнася за инструментите на Semrush, Ahref и други.

Това, което наричам авторитет на връзките, измерва цялостната надеждност и авторитет на даден уебсайт в очите на търсачките въз основа на различни фактори, като например качеството и количеството на входящите връзки, възрастта на уебсайта и онлайн присъствието.

Няколко инструмента освен Moz – включително Ahrefs, Majestic, Semrush и други – могат да помогнат за измерване на авторитета на връзките ви.

Висока оценка на SEO на страница с нисък авторитет на връзките

Какво се случва, когато даден уебсайт има висок резултат за SEO на страница, но нисък авторитет на връзките?

Ако уебсайтът е нов, може да отнеме време, за да изгради авторитет на връзките, което може да попречи на общата му оценка.

По подобен начин, ако даден уебсайт има ограничен брой обратни връзки или некачествени обратни връзки, той може да се бори за постигане на висок резултат за авторитет на връзките, дори ако неговата SEO оптимизация на страницата е силна.

Тези, които се намират в нишови индустрии, могат да се борят да създадат авторитет на връзките без последователна стратегия за изграждане на връзки.

В някои отрасли има по-малко уебсайтове и по-малка конкуренция, което улеснява постигането на висок резултат в SEO оптимизацията на страница.

Това обаче не е задължително да се превърне във висока оценка на авторитета на връзките.

При по-малък брой уебсайтове в дадена ниша може да има по-малко възможности за обратни връзки, което може да попречи на авторитета на връзките на уебсайта.

Стратегия за съдържание и авторитет на връзките

Освен това стратегията за съдържание на даден уебсайт е от решаващо значение за изграждането на авторитет на връзките.

Цялостната стратегия за съдържание, която включва редовни публикации в блогове, съдържание в дълга форма и други ценни ресурси, може да помогне за изграждането на авторитет и привличането на входящи връзки.

Уебсайт с ограничено съдържание може да се бори за изграждане на авторитет на връзките, дори ако SEO оптимизацията на страницата му е силна.

Социални медии и авторитет на връзките

Социалните медии също могат да допринесат за авторитета на връзките на даден уебсайт.

Силното присъствие в социалните медии може да повиши осведомеността за марката, да насочи трафика към уебсайта и да спечели обратни връзки от други уебсайтове.

Обратно, ако даден уебсайт има малко или никакво присъствие в социалните медии, изграждането на авторитет на връзките може да се окаже предизвикателство.

Долната линия

И така, какво е основното?

Въпреки че SEO оптимизацията на страница и авторитетът на връзките са тясно свързани, те са различни.

Уебсайтът може да има висок резултат за SEO на страница, но нисък авторитет на връзките поради няколко фактора, като например ограничени обратни връзки, некачествени обратни връзки, присъствие в нишова индустрия, ограничено съдържание и липса на присъствие в социалните медии.

За да постигне висок резултат от SEO оптимизацията на страница и авторитет на връзките, уебсайтът се нуждае от цялостна стратегия за SEO оптимизация, която включва както оптимизация на страница, така и оптимизация извън страница, както и силна стратегия за съдържание и присъствие в социалните медии.

Като се фокусират върху тези фактори, собствениците на уебсайтове могат да подобрят онлайн присъствието си и класирането си в търсачките.