Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Съдържание

Благодарение на непрекъснатото разрастване на магазина за плъгини на ChatGPT, винаги има нови начини за използване на ChatGPT и AI на работното място.

Но как да се възползвате максимално от всяка ChatGPT приставка?

При над 550 плъгина, от които можете да избирате, може да е трудно да получите реална представа за ползите от всеки плъгин от 100-символното му описание в магазина за плъгини.

За щастие, ние можем да ви помогнем.

Ето как да използвате най-новите плъгини на ChatGPT за задачи, свързани с работата, и не само, от избора на правилния плъгин до това да накарате ChatGPT да ви каже как да го използвате ефективно.

Достъп до магазина за плъгини на ChatGPT

Само абонатите на ChatGPT Plus имат достъп до към приставки на GPT-4.

Можете да намерите магазина за плъгини ChatGPT чрез Plugins (Beta) под GPT-4.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Търсене на ChatGPT плъгини по ключова дума

Докато OpenAI не категоризира магазина за плъгини, има два начина да намерите нови плъгини, които да изпробвате. Можете да прегледате всички, нови и популярни ChatGPT плъгини.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Или можете да използвате търсачката, за да намерите плъгини по ключова дума.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Обърнете внимание, че резултатите от търсенето връщат само плъгини с точната ключова дума в името на плъгина или описанието. Плъгини с подобни имена или функционалност не са включени.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Ако не можете да намерите плъгин, опитайте се да търсите свързани ключови думи или видове функционалност. Има вероятност там да има нещо с необходимите ви възможности.

Инсталиране на плъгини за ChatGPT

Можете да инсталирате един или повече плъгини, като кликнете върху бутона Инсталиране до всеки от тях. Въпреки че ChatGPT ви ограничава до използването на максимум три плъгина за един чат, можете да инсталирате толкова плъгина, колкото искате.

Когато щракнете върху Инсталиране, могат да се случат две неща. Плъгинът може да се инсталира незабавно или да бъдете пренасочени към уебсайт на трета страна, за да създадете акаунт, за да използвате услугата на третата страна в комбинация с ChatGPT.

Приложението Reflect Notes например ви пренасочва към създаване на акаунт и ви моли да оторизирате ChatGPT с вашия акаунт.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

След като приложението е инсталирано и свързано с всички необходими акаунти на трети страни, можете да използвате приставката в ChatGPT.

Въпреки че OpenAI преглежда плъгините за употреба, която е в разрез с нейните политики за използване, от вас зависи да проучите плъгините на ChatGPT от трети страни, както бихте направили с плъгините за WordPress или разширенията за Chrome, преди да им предоставите достъп до вашите данни или кредитна карта.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Бързото търсене в интернет за повечето плъгини ще доведе до официален уебсайт, медийни споменавания или списъци с директории с повече подробности.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Попитайте ChatGPT за указания

Ако не сте сигурни какво да правите с новата си приставка ChatGPT, можете да я помолите за предложения. Започнете, като активирате приставката в нов чат с отметка.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

След като активирате приставката, поискайте от ChatGPT насоки за следващите ви стъпки.

Можете да попитате за използването на приставката или да потърсите съвет как да я използвате за конкретна задача, независимо дали е широка или специфична.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Открийте най-ефективните подсказки

В допълнение към искането за инструкции как да използвате приставката, можете също така да попитате какви подкани да използвате за приставката и за съответната задача.

В следващия пример преминах към плъгина SEO Assistant и попитах за най-добрите подсказки, които да използвам с него.

Как да използвате плъгините ChatGPT за работа

ChatGPT споделя описанието на приставката в този случай, последвано от подкани, насочени главно към проучване на ключови думи.

Разберете кой разрешен плъгин е най-подходящ за задачата

Ако откриете няколко плъгина със сходна функционалност, можете да активирате до три и да попитате ChatGPT кой от тях ще е най-подходящ за вашата задача.

Как да използвате плъгините на ChatGPT за работа

Разпознайте кога ChatGPT е объркан

Важно е да знаете с какво работите достатъчно добре, за да разберете кога ChatGPT е халюцинира или допускане на логически грешки, като например твърдения, които звучат вярно, но са фактологически неверни.

В този пример ChatGPT забравя, че има плъгини и започва да си измисля такива, които смята, че трябва да има, въз основа на плъгините на WordPress.

Нито един от следните плъгини не е ChatGPT.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Нека ChatGPT експериментира, за да определи най-добрия плъгин

Когато активирате три плъгина със сходна функционалност, ChatGPT ще избере кой от тях отговаря най-добре на конкретната ви заявка.

В следващия пример искам анализ на конкурентите на уебсайта на OpenAI. Той изпробва два от трите разрешени плъгина за SEO, за да изработи най-добрия отговор.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Разгледайте как ChatGPT плъгините изискват отговор

Как ChatGPT получи отговора си на вашия вход?

При приставките понякога можете да разберете това, като разширите падащото меню, докато приставката работи, за да изпълни заявката ви.

В този пример VoxScript използва резултати от търсенето от DuckDuckGo, за да търси отговор на моя въпрос, но в крайна сметка се провали след два опита.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Преформулирайте искането си

Интересно е, че плъгинът, използван в горния пример, отговаря на подобен въпрос в предишен чат използване на различни източници от DuckDuckGo резултати от търсенето.

Това е важно напомняне, че може да се наложи да преформулирате искането си към ChatGPT и всички активирани плъгини повече от веднъж, за да получите желаната информация.

Дори и най-малката промяна в заявката ви може да бъде определяща за получаването на ценен отговор, а не на неточен, непълен или безполезен.

Използване на ChatGPT плъгини за iPhone или Android

За съжаление, ChatGPT плъгините все още не са налични в официалния iOS приложение. Но можете да получите достъп до плъгините на ChatGPT чрез мобилен браузър, като Google Chrome, от App или Play Store.

Как да използвате ChatGPT плъгини за работа

Както е показано в примера по-горе, при използване на приложението Link Reader за сърфиране в интернет, дълъг списък с мотивационни съвети изисква допълнително подканване за попълване на списъка с правилния брой елементи и източници за всеки съвет.

Впечатляващо представяне с възможност за подобрение

Магазинът за плъгини ChatGPT предлага много възможности за обогатяване на възможностите на ChatGPT, особено за ChatGPT Plus абонати.

С наличните над 550 плъгина потребителите могат да подобрят опита си в ChatGPT, като ги инсталират и използват ефективно.

Въпреки това, поради настоящите ограничения на функцията за търсене в магазина, потребителите се насърчават да извършват допълнителни проучвания и да разчитат на външни източници, за да получат информация за функционалността и безопасността на плъгините.

След като бъдат инсталирани, ChatGPT понякога може да напътства потребителите за ефективното използване на плъгините, включително да предоставя подсказки и предложения как да използват плъгина за конкретни задачи.

Въпреки това, понякога могат да възникнат пропуски, тъй като тези функции все още са в Бета версия.

Въпреки че поддръжката на мобилни приложения все още е в процес на разработване, мобилните браузъри предоставят алтернативен начин за използване на ChatGPT плъгини на множество устройства.

Потребителите се насърчават да изследват и експериментират с различни плъгини, за да позволят на ChatGPT да търсене в мрежата и да изготвяте точни и ценни отговори.