10 Най-добрите WordPress Page Builders прегледани и Тествани в 2023

Съдържание

В ранните години на интернет разработчиците трябваше да направят сериозна магия за кодиране, за да създадат уебсайтове. Преди това са били необходими няколко дни или дори месеци, за да се разработчиците да кодират всеки малък уеб елемент, а освен това повечето време се изразходваше за отстраняване на грешки.

Бързо напред към днешния ден, създаването на високофункционални и футуристични WordPress уебсайтове е толкова лесно, че можете да го направите в неделя вечер, докато пиете чай, и дори да не го смятате за работа.

Но какво прави разработването на уебсайтове толкова лесно сега? Как е възможно днес да стартирате онлайн бизнес с цялостно онлайн присъствие в рамките на ден или два?

Отговорът се крие в Конструктори на страници за WordPress!


WordPress Page Builders: Преглед на WordPress

Конструкторите на страници на WordPress са плъгини, които заменят класическия редактор на WordPress с интерфейс, който ви позволява да плъзгате и пускате елементи като бутони, социални икони, галериии изображения на шаблона и наблюдавайте как вашият уебсайт оживява точно там и тогава.

Това звучи изключително лесно и вълнуващо, но съществуват стотици програми за изграждане на страници. И така, как да изберете правилния конструктор на страници за следващия си WordPress уебсайт? Лесно. Ние вършим тежката работа вместо вас.

Избрахме 10-те най-добри WordPress конструктори на страници и тествах внимателно всеки от тях! Подложихме ги на задълбочено проучване, създадохме уебсайтове, инсталирахме конструкторите на страници и ги тествахме за проверки на скоростта и обща производителност.

Резултатите ще ви помогнат да определите кой конструктор на страници да изберете от пръв поглед!

Но преди това нека направим преглед на това как тези плъгини за изграждане на страници улесняват живота ви, в случай че все още не сте били убедени!

Защо са важни WordPress Page Builders?

В днешно време е изключително важно да имате онлайн присъствие, а уебсайтовете са най-добрият начин за това, особено за бизнеса.

Но има вероятност повечето хора, които стартират бизнес, да не разполагат с необходимите знания и опит, за да създаване на уебсайт от нулата, нито пък имате време или бюджет да инвестирате в професионален разработчик.

Освен това много агенции предлагат разработване на уебсайтове като част от портфолиото си и ако започнат да кодират всеки уебсайт от нулата, скоро ще изчерпят бизнеса си, нали?

И точно тук конструкторите на страници в WordPress играят решаваща роля!

Тези изключително интуитивни конструктори на страници дават възможност за създаване на зашеметяващи уебсайтове дори на най-обикновените потребители и могат да намалят наполовина времето за разработване на уебсайтове, а при професионалистите дори и по-малко. Разбира се, ще ви трябва и стабилна хостинг услуга за WordPress за хостинг на вашия уебсайт, а Cloudways е сред най-добрите възможности. Cloudways не само предоставя един от най-добре функциониращия хостинг в облака услуги, но платформата му е и изключително интуитивна и прави всичко лесно. И всичко това се предлага на изключително разумна цена.

Управляван хостинг за WordPress от 11 долара на месец

Опитайте оптимизирания хостинг на Cloudways и получете незабавни увеличения на скоростта & производителността.

5 причини да изберете WordPress Page Builder

Ето 5 причини, поради които трябва да изберете WordPress конструктор на страници за следващия си проект за уебсайт.

1. Не се нуждаете от опит в кодирането

Една от най-големите причини, поради които повечето хора и разработчици използват конструктори на страници, е, че се премахва необходимостта от кодиране. Може да имате нулеви познания за HTML или CSS, а екранът с много код може да ви се струва нечленоразделен, но все пак можете да създавате напълно функциониращи уебсайтове с помощта на програма за изграждане на страници.

Разбира се, това не означава, че не можете да използвате знанията си по кодиране, ако искате. Повечето конструктори на страници ви позволяват да кодирате, когато искате да сте напълно професионалисти, но разработчиците се стремят да избягват това, доколкото е възможно, и да правят нещата лесно.

2. Повишена производителност

Създаването на уебсайтове може да отнеме много време, особено ако ги кодирате по поръчка. Въпреки това, тъй като конструкторите на страници премахват цялата ненужна необходимост да се кодира всичко от нулата, те могат да увеличат производителността в голяма степен.

Агенции за дизайн и разработка могат да се възползват още повече от конструкторите на страници, като създават повече уебсайтове с помощта на персонализирани шаблони и работни процеси. Накратко, конструкторите на страници могат да ви спестят много време и да повишат цялостната ви продуктивност.

3. Ниска поддръжка

Създателите на страници са с ниска поддръжка, тъй като не е необходимо да се притеснявате за тяхната поддръжка или актуализации. В повечето случаи всички тези конструктори на страници получават редовни актуализации от своите създатели, което гарантира, че те винаги са в крак с най-новите технологии и са свободни от всякакви възможни грешки.

Ниската степен на поддръжка означава също, че след като сте изградили уебсайта си, можете да се съсредоточите изцяло върху бизнеса си, вместо да се грижите за неща, които не би трябвало да ви засягат.

4. Готови шаблони

Ако не сте експерт по дизайна или не искате да проектирате уебсайта си от нулата, галериите с шаблони на модула за изграждане на страници ще ви се сторят наистина вълнуващи. Шаблоните ви позволяват да заобиколите цялата тежка работа и можете да започнете да изграждате уебсайта си по предварително подготвени дизайни.

С минимални промени можете лесно да създадете брандиран уебсайт в рамките на няколко минути, което ви спестява куп време. Шаблоните са невероятни, особено за агенции, които се занимават с много уебсайтове едновременно.

Общности около всеки продукт или услуга могат да бъдат изключително полезни, а конструкторите на страници не правят изключение. Всеки създател на страници, който си заслужава, ще има прилична по размер общност, която ще обсъжда инструмента и ще си помага взаимно.

Подкрепата на общността може да ви помогне да се справите със сложни ситуации и да избегнете неудобството да се свързвате с агенти по поддръжката. Въпреки че винаги можете да се възползвате от услугата за поддръжка на конструктора на страници, повечето проблеми могат да бъдат разрешени чрез взаимодействие с общността.

Добре, чудесно. Убедени сте, че конструкторът на страници е правилният път, но въпросът все още ви вълнува: Как да избера най-добрия конструктор на страници? Да, казахте да използвам това ръководство, но откъде да знам, че сте ги тествали правилно?

Нека да разгледаме как избрахме и тествахме конструктора на страници.

Как тествахме WordPress конструкторите на страници?

Първо, избрахме петнадесетте най-популярни и мощни конструктори на страници за WordPress въз основа на активни инсталации и положителни потребителски отзиви. След като бяхме сигурни, че сме избрали най-добрите конструктори на страници, ги подложихме на нашия строг процес на тестване и преглед.

Следяхме следната процедура, за да тестваме стриктно всеки конструктор на страници:

Тъй като хостингът играе жизненоважна роля за производителността на сайта ви, използвахме един и същ сървър на Cloudways (Vultr HF) за всеки конструктор на страници. Инсталирахме ново приложение на WordPress за всеки конструктор на страници. Инсталиране и активиране на WordPress конструктора на страници. Инсталиране и активиране на предложената от конструктора на страници тема. Ако съответният конструктор на страници не препоръчваше тема, ние избрахме темата Twenty Twenty-One WordPress. Забележка: Можете да да изберете всяка тема по ваш вкус. Разгледайте списъка на най-добрите теми за WordPress и изберете тази, която най-добре отговаря на вашите изисквания. Редактирахте темата с WordPress page builder и създадохте същия дизайн и оформление на уебсайта с примерен уебсайт. Проведох тест за производителност за всеки конструктор на страници на GTmetrix за оценяване на основните жизнени резултати на уебсайтовете. Извършихте тест за производителност за всеки конструктор на страници на Инструменти на Pingdom за да анализирате скоростта на зареждане на уебсайта. Извършихте тест за производителност на PageSpeed Insights за да проверите работата на страницата в Google. Извършихте тестове за натоварване на K6.io.

Както споменахме, създадохме идентични дизайни и оформления на уебсайтове с помощта на всеки конструктор на страници, като запазихме същите изображения, шрифтове и стилове. Етапът на създаване на уебсайтове беше доста труден, тъй като трябваше да научим как работи всеки конструктор на страници, а проектирането на уебсайтовете отне няколко дни.

Но защо създадохме идентичен уебсайт за всеки конструктор на страници? Защото това е логичният и обективен начин да сравним производителността на всеки вариант.

Нека сега навлезем в геометричните подробности!

Конфигурации на сървъра на Cloudways

Следват спецификациите и настройките на тестовия сървър, които използвахме:

Име
Спецификация


Сървър на Cloudways
Vultr - Висока честота


Местоположение на сървъра
Сиатъл


RAM
2GB


SSD диск
64GB


Прехвърляне на честотна лента
2TB


Процесор
1 ядро


Операционна система
Дебиан 9


NGINX
1.19


Varnish
6.0.7


Apache
2.4.25


База данни
MariaDB 10.1


PHP
7.3GTmetrix

GTmetrix е безплатен инструмент за тестване, който предлага изчерпателни доклади от тестове и препоръки за подобряване на скоростта на сайта. С GTmetrix получавате подробно обобщение на цялостната визуализация на скоростта, основните проблеми, които влияят на работата на сайта, и скоростта на страницата на сайта.

Освен това получавате показатели за производителност, структура, водопад, видео и история, които ви помагат да анализирате в дълбочина скоростта на сайта си.

Тук ще сравня конструкторите на сайтове въз основа на два резултата; Оценка на GTmetrix и Web Vitals.

 


GTmetrix

 

GTmetrix Клас: Общата оценка на скоростта на вашия уебсайт се състои от два параметъра; производителност и структура.

Web Vital: GTmetrix използва технологията “маяк” за оценка на скоростта на сайта, като показва как сайтът ви работи и осигурява потребителско изживяване. Тя се състои от три параметъра; LCP (най-голямата съдържателна боя), TBT (общо време за блокиране), и CLS (кумулативна промяна на оформлението).


Инструменти на Pingdom

Инструменти на Pingdom е друг популярен инструмент за тестване на скоростта на сайта, който ви помага да изчислите времето за зареждане на сайта, размера на страницата, HTTP заявките и производителността. Заедно с резултата ще видите и няколко препоръчителни корекции за по-добро представяне на сайта.

Разгледахме всичките четири параметъра на резултата: обща оценка на производителността, време за зареждане, размер на страницата и заявки.


Резултат от теста на Pingdom
PageSpeed Insights

PageSpeed Insights е инструмент на Google, който ви позволява да тествате и анализирате производителността на сайта си. GTmetrix също използва технологията Lighthouse, за да оцени основните жизнени показатели на уеб и да предложи проблеми с най-високата скорост. С помощта на PSI можете също така да проверите скоростта на сайта си за настолни и мобилни устройства.


Резултат от теста на PageInsight

Общият резултат се основава на следните параметри:

Първа картина на Contentful Индекс на скоростта, Най-голямата картина със съдържание, Време за интерактивност, Общо време за блокиране, Кумулативно изместване на оформлението,  K6.io

K6 е инструмент за тестване на натоварването, който ви помага да определите колко надежден, отзивчив и стабилен е уебсайтът. Извършихме тест за натоварване с 20 виртуални потребители в продължение на 1 минута и взе два параметъра на резултата; общ брой на заявките и средно време за отговор.


Резултат от теста на K6.io

Сега, след като знаете какви инструменти използваме, за да измерим производителността на всеки уебсайт, изграден с всички тези конструктори на страници, е време да се заемем с него.

Обобщени резултати на най-добрите WordPress конструктори на страници (бърз преглед) Конструктор на страници GTmetrix Pingdom PageSpeed Insights K6.io Кислород 100% 92 92 165ms WP Page Builder 100% 86 97 303ms Beaver Builder 100% 88 91 249ms BoldGrid 100% 91 94 188ms Brizy 100% 91 91 315ms SeedProd 100% 91 75 216ms Произход на сайта 97% 85 76 226ms Zion 96% 92 79 232ms Визуален композитор 100% 87 99 – 10 най-добри плъгина за изграждане на страници в WordPress Oxygen Page Builder Brizy Beaver Builder Elementor SeedProd WP Page Builder SiteOrigin Zion BoldGrid Visual Composerю

Топ 10 WordPress page builders

1. Oxygen Page Builder изграждане на кислородни страници

Oxygen page builder е още една невероятна приставка, която ви позволява да заобиколите всякакви технически или кодиращи нужди, за да създадете уебсайт. Плъгинът разполага с множество интелигентни функционалности, които можете да използвате, за да създавате високофункционални уебсайтове. За разлика от други конструктори на страници, Oxygen не изисква месечен абонамент: Той започва от $129 като еднократно плащане за основната версия и достига до $229 за версията Ultimate Oxygen builder.

Ако сте творческа личност или малък бизнес, който иска да създаде добре изглеждащ уебсайт без всички технически познания, Oxygen е чудесен вариант. Той е добър и за тези, които не желаят да плащат месечна такса за конструктори на страници.


Изключителни функции:

Изграждане чрез плъзгане и пускане
WooCommerce
Конструктор на заглавия
Глобални цветове
Удобен за разработчиците

Прочетете нашия задълбочен преглед на Oxygen: Как да използвате Oxygen Page Builder с WordPress през 2022 г. [Easy Guide]


Анализ на производителността на WordPress Page Builder - Oxygen
Резултат от теста Oxygen builder GTMetrix 

Производителност: 100%
Структура: 95%
LCP: 323ms
TBT: 0ms
CLS: 0

Резултат от теста на Oxygen builder Pingdom

Степен на производителност: 92
Размер на страницата: 2,0 MB
Време за зареждане: 277ms
Запитвания: 32

Анализ на производителността на PageSpeed Insights:


Резултат от теста Oxygen builder PageSpeed Insight

Обща оценка: 92
FCP: 0.8s
Индекс на скоростта: 1.4s
LCP: 1.6s
TTI: 0,8 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0,015

Oxygen builder K6.io Резултат от теста

Общ брой на отговорите: 523
Средно време за отговор: 165 ms


brizy page builder

2. Brizy

Brizy е един от най-добрите конструктори на страници за WordPress, който ви позволява да създавате уебсайтове без умения за разработка или кодиране. Можете да започнете работа с Brizy безплатно за всички основни нужди на вашия уебсайт. Но ако искате Pro функции за вашите нужди от разработка, можете да започнете с личния план, който започва от $49 на година и отключва много разширени функции за вашия проект!

Можете лесно да създавате зашеметяващи и напълно функциониращи уебсайтове с безплатната версия на плъгина, но ако се нуждаете от повече професионални функции, платената версия ще ви въоръжи с разширени функции и инструменти!

Изключителни характеристики: Дизайн на уебсайтове без код Интуитивен и без претрупаност Иновативни инструменти за съдържание Отзивчив от самото начало Наситена с функции Премиум функции безплатно

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - Brizy GTmetrix Brizy резултати Производителност: 100% Структура: 96% LCP: 573ms TBT: 27ms CLS: 0 Резултат от теста на Brizy Pingdom Степен на производителност: 91 Размер на страницата: 1,7 MB Време за зареждане: 1.97 s Запитвания: 42

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Резултат от теста Brizy PageInsight 

Обща оценка: 91
FCP: 0.9s
Индекс на скоростта: 1.6s
LCP: 1,7 сек.
TTI: 0,9 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0,003

 


Резултат от теста на Brizy K6.io

Общ брой на отговорите: 464
Средно време за отговор: 315 ms

строител на бобри

3. Beaver Builder

Beaver Builder е мощна програма за изграждане на страници, която се ползва с високо признание в общността на WordPress. С над 200 000 активации повечето потребители са оценили Beaver Builder с 5 звезди. Цената на стандартната версия на плъгина започва от $99 на година, но ако търсите още по-стабилни функции и допълнения, винаги можете да изберете версията Pro или Agency.

Да, Beaver Builder е малко по-скъп от другите конструктори на страници в този списък, но има какво да се желае в тази приставка, която превръща разработването на уебсайтове в забавно занимание.


Изключителни функции:

Мощни функции и контрол
Интерфейс за плъзгане и пускане
Лесно използване & интеграция
Шаблони с възможност за персонализиране
Респонсивните уебсайтове

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - Beaver Builder

 


Резултат от теста на Beaver Builder GTMetrix 

Производителност: 100%
Структура: 93%
LCP: 539ms
TBT: 0ms
CLS: 0.03

Резултат от теста на Beaver Builder Pingdom

Степен на производителност: 88
Размер на страницата: 2,0 MB
Време за зареждане: 365ms
Запитвания: 49

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Резултат от теста Beaver Builder PageSpeed Insight 

Обща оценка: 91
FCP: 0.8s
Индекс на скоростта: 1.5s
LCP: 1,8 сек.
TTI: 0,8 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0,028

Резултат от теста на Beaver Builder K6.io 

Общ брой на отговорите: 488
Средно време за отговор: 249ms

elementor page builder

4. Elementor

Elementor е друг популярен конструктор на страници, който е достъпен безплатно. Ако обаче имате по-напреднали нужди, винаги можете да закупите Pro версията на плъгина, която се предлага за $4.50 на месец (49 долара на годишна база), с професионални функции. Elementor има мощен потребителски интерфейс, който ви позволява лесно да изграждате невероятни уебсайтове с интуитивния си интерфейс “плъзгане и пускане”.

Подобно на повечето конструктори на страници, можете лесно да изграждате уебсайтове от нулата, без да имате умения за програмиране. Всички промени, които правите в интерфейса на Elementor, се виждат на живо на вашия уебсайт, което прави тези плъгини за изграждане на страници чудесни за използване.


Изключителни функции:

Редактор за влачене и пускане в реално време
Разширено създаване на уеб сайтове
Професионален работен процес
90+ основни & Pro джаджи
300+ Basic & Pro шаблони

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - Elementor

 


Резултат от теста на Elementor GTMetrix

Производителност: 100%
Структура: 91%
LCP: 627ms
TBT: 48 ms
CLS: 0

Резултат от теста на Pingdom Elementor

Степен на производителност: 86
Размер на страницата: 2.0MB
Време за зареждане: 699ms
Запитвания: 62

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Резултат от теста Elementor PageSpeed Insight 

Обща оценка: 87
FCP: 1.0s
Индекс на скоростта: 1.8s
LCP: 2,0 сек.
TTI: 1,1 сек.
TBT: 20 ms
CLS: 0

Резултат от теста на Elementor K6.io

Общ брой на отговорите: 487
Средно време за отговор: 248 ms

seedprod page builder

5. SeedProd

С основни и разширени функции SeedProd предлага голям контрол върху разработването на вашия уебсайт в лесен за използване и опростен пакет. Интерфейсът за проектиране е подобен на други конструктори на страници, със система за плъзгане и пускане, при която пускате елементите на място, за да създадете своите уебсайтове. Основният план за SeedPro започва от $31.60 и достига до 239,60 долара за пакета Elite, който е предназначен за професионални разработчици.

SeedProd също така е чудесен конструктор на страници за изграждане на вашия уебсайт WooCommerce. Можете лесно да създавате фантастични целеви страници и да добавяте блокове за касиране, колички, продуктови решетки, препоръчани продукти, бутони за добавяне в количката и др.


Изключителни функции:

150+ шаблони за целеви страници
Елементи за професионалисти
Защита от спам
Интеграция на плъгини и софтуер за имейл маркетинг
Канал за поддръжка

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - SeedProd
Резултат от теста SeedProd GTMetrix 

Производителност: 100%
Структура: 93%
LCP: 378ms
TBT: 12ms
CLS: 0

Резултат от теста SeedProd Pingdom 

Степен на производителност: 91
Размер на страницата: 2,0 MB
Време за зареждане: 370ms
Запитвания: 35

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Резултат от теста PageSpeed Insight SeedProd

Обща оценка: 75
FCP: 0.8s
Индекс на скоростта: 1.6s
LCP: 2,0 сек.
TTI: 0,8 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0.751

Анализ на производителността на K6.io


Резултат от теста на SeedProd K6.io 

Общ брой на отговорите: 500
Средно време за отговор: 216 ms

Изграждане на страници wp

6. WP Page Builder

WP Page Builder е още един богат на функции конструктор на страници, който замества родния редактор на WordPress с интерфейс в стил “плъзгане и пускане” и ви позволява да проектирате уебсайта си директно от предната част. Можете да използвате тази приставка, без да плащате нито стотинка за безплатната (lite) версия. Lite версията обаче има ограничения, които можете да преодолеете с премиум версията, чиято цена започва от $39 на година за физически лица. Това отключва разширени функции, от които можете да се възползвате на вашия уебсайт.

Като цяло, множеството функции и лекотата на използване, които предоставя WP Page Builder, са достатъчни, за да направят пътуването ви за разработване на уебсайт много по-лесно. Можете дори да използвате готови шаблони, за да дадете старт на проектите си.


Изключителни функции:

Сглобяване на страници в реално време чрез плъзгане и пускане
Блокове, добавки и пакети за оформление
Създаване, запазване и повторно използване на дизайни
Изграждане на гъвкаво оформление на редове и колони
Възможности за персонализиране и стилизиране

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - WP Page Builder
Резултат от теста на WP Page Builder GTMetrix 

Производителност: 100%
Структура: 93%
LCP: 558ms
TBT: 0ms
CLS: 0.01

Резултат от теста на WP Page Builder Pingdom 

Степен на производителност: 86
Размер на страницата: 1,0 MB
Време за зареждане: 377ms
Запитвания: 55

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Резултат от теста WP Page Builder PageSpeed Insight 

Обща оценка: 97
FCP: 0.8s
Индекс на скоростта: 1.4s
LCP: 1,1 сек.
TTI: 0,8 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0,018

Резултат от теста на WP Page Builder k6.io 

Общ брой отговори: 468
Средно време за отговор: 303ms

Сайториджин конструктор на страници

7. SiteOrigin

Изграждането на мощни и адаптивни уебсайтове е лесно, когато изберете конструктор на страници като SiteOrigin. Подобно на другите в този списък, тази лесна за използване приставка за страници предоставя лесен интерфейс за плъзгане и пускане, който ви позволява да останете далеч от нуждата от кодиране. Макар че можете да започнете безплатно, премиум пакетите ви позволяват по-голям контрол върху създаването на сайта с лиценз за един сайт за $29. Можете дори да изберете бизнес пакета или пакета за разработчици за $49 и $99, съответно.

Ако искате да изградите магазин на WooCommerce, SiteOrigin е чудесен конструктор на страници и за това. Това е лек плъгин с всички необходими функции за изграждане на прост уебсайт или целева страница.


Забележителни характеристики:

Изграждане на потребителски тип публикация
Post Loop Widget
WooCommerce Template Builder
Редактиране в реално време
Стилове на редове и джаджи

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - Site origin
Резултат от теста на SiteOrigin GTMetrix 

Производителност: 97%
Структура: 89%
LCP: 654ms
TBT: 11ms
CLS: 0.27

Резултат от теста на SiteOrigin Pingdom 

Степен на производителност: 85
Размер на страницата: 1.8MB
Време за зареждане: 410ms
Запитвания: 62

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Резултат от теста SiteOrigin PageSpeed Insight 

Обща оценка: 76
FCP: 0.7s
Индекс на скоростта: 1.7s
LCP: 1.7s
TTI: 0,7 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0.879

SiteOrigin k6.io Резултат от теста 

Общ брой на отговорите: 497
Средно време за отговор: 226ms

zion page builder

8. Zion

Ако сте чували за известната тема за WordPress Kallyas, тогава вече познавате екипа, създал конструктора на страници Zion, и така знаете, че това е качествен инструмент. Zion включва тонове удобни инструменти, които правят процеса на изграждане на уебсайтове много по-лесен, отколкото е в действителност. Винаги можете да започнете с безплатната версия на конструктора, но ако търсите по-голям контрол и разширени функции, версията Pro може да бъде закупена за $29 за личната версия и достига до $249 за версията за целия живот.

Разбира се, макар че Zion е конструктор на страници без код, както повечето в този списък, той набляга на смесването между проектиране и кодиране за пълна гъвкавост. Но това зависи от вашите познания, така че можете да се спрете на един от двата избора и всичко ще бъде наред!


Изключителни функции:

Елементи &; Шаблони
Модален конструктор
Изграждане на заглавие и колонтитул
Отзивчив преглед
WooCommerce Builder

Анализ на производителността на WordPress Page Builder - Zion
Резултат от теста на Zion Page builder GTMetrix

Производителност: 96%
Структура: 98%
LCP: 379ms
TBT: 0ms
CLS: 0,62

Резултат от теста на Zion Page builder Pingdom

Степен на производителност: 92

Размер на страницата: 2,0 MB

Време за зареждане: 311ms

Запитвания: 30

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Zion Page builder Резултат от теста PageSpeed Insight

Обща оценка: 79
FCP: 0.4s
Индекс на скоростта: 1.2s
LCP: 1,7 сек.
TTI: 0,4 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0.79

Zion Page builder k6.io Резултат от теста

Общ брой на отговорите: 495
Средно време за отговор: 232ms

boldgrid page builder

9. BoldGrid

BoldGrid е още един олекотен конструктор на страници, който предлага уникален начин за изграждане на вашия уебсайт чрез визуален интерфейс за редактиране. BoldGrid предлага нещо повече от конструктор на страници; той също така разполага със собствена тема и плъгини като W3 Total Cache, BoldGrid Easy SEO и Total UpKeep. В известен смисъл това е цялостно решение за изграждане на следващия ви WordPress уебсайт. Този конструктор на страници се предлага на една проста цена: $30 за премиум версията!

Не забравяйте, че BoldGrid може да не изглежда толкова богат на функции в сравнение с други конструктори на страници в този списък. Но въпреки това, ако искате да изградите прост, базов WordPress уебсайт, той се справя перфектно със задачата и няма как да сгрешите с него.


Изключителни характеристики:

Редактор с влачене и пускане
Разширени инструменти за проектиране
Изграждайте по-бързо с блокове
Респонсив дизайн
Разширени опции

 


Анализ на производителността на WordPress Page Builder - BoldGrid
Резултат от теста BoldGrid GTMetrix

Производителност: 100%
Структура: 90%
LCP: 658ms
TBT: 0ms
CLS: 0

Резултат от теста BoldGrid Pingdom

Степен на производителност: 91
Размер на страницата: 1,7 MB
Време за зареждане: 409ms
Запитвания: 39

Анализ на производителността на PageSpeed Insights:


Резултат от теста BoldGrid PageSpeed Insight 

Обща оценка: 94
FCP: 0.4s
Индекс на скоростта: 1.4s
LCP: 1,5 сек.
TTI: 0,4 сек.
TBT: 0ms
CLS: 0

k6.io Резултат от теста BoldGrid

Общ брой на отговорите: 511
Средно време за отговор: 188 ms

Изграждане на страници с визуален композитор

10. Visual Composer

Visual Composer е друг интуитивен конструктор, който се използва с плъзгане и пускане и е популярен със своята бързина и удобство за потребителя. Той се фокусира върху опростяването на процеса на изграждане на страници, като предоставя властта в ръцете на всички потребители, независимо от техническите им познания.

Потребителите могат да започнат работа с Visual Composer и да изграждат страници, блокове, елементи и т.н., без да се занимават със сложни задачи по кодиране. С тази революционна приставка можете да създадете чисто нов уебсайт в рамките на няколко минути. Подобно на други конструктори на страници, Visual Composer също предлага своя библиотека с елементи за дизайн и я фантазира с “Visual Composer Hub”, включваща девет категории, включително блокове, добавки, елементи, giphy и др. С над 100 интересни функции и повече от 300 елемента за съдържание, вие сте добри в изграждането на чисто нов уебсайт от нулата, като просто плъзгате и пускате елементи.

Анализ на производителността на GTMetrix


Visual Page builder GTMetrix Performance

Изпълнение: 100%
Структура: 96%
LCP: 569ms
TBT: 0ms
CLS: 0

Анализ на производителността на Pingdom


Visual Page builder Pingdom Performance

Степен на изпълнение: 87
Размер на страницата: 968.4 KB
Време за зареждане: 295 ms
Запитвания: 33

Анализ на производителността на PageSpeed Insights


Visual Page builder PageSpeed Insight Performance

Обща оценка: 99
FCP: 0.4s
Индекс на скоростта: 1.9s
LCP: 0.9s
TTI: 0.4s
TBT: 0ms
CLS: 0

(Обърнете внимание, че използвахме Хостинг за WordPress, управляван от Cloudways със специализирани сървъри и вградени плъгини за кеш.)


Резюме

И така, ето ви. Не само намерихме най-добрите конструктори на страници за вас, но също така изминахме дълъг път и старателно тествахме всеки от тях, за да можете да направите разумна преценка за следващия си проект за изграждане на уебсайт.

Конструкторите на страници са особено подходящи за агенции, които си изкарват прехраната с разработване на уебсайтове и се нуждаят от надеждно решение за цялостно обновяване на процеса си. Много от нашите клиенти съчетават това решение с Cloudways като доставчик на облачен хостинг за най-добрата комбинация от производителност. Cloudways е високо реномирана хостинг платформа, която е помогнала на стотици хиляди предприятия да постигнат по-висока скорост и производителност. И всичко това на изключително разумни цени.

Така че изберете любимия си конструктор на страници от списъка, разположете го на сървър на Cloudways и си закопчайте колана, за да се насладите на невероятно преживяване при изграждането на уебсайтове. След като уебсайтът ви е готов, можете да се съсредоточите изцяло и върху бизнеса си, защото с Управляваният хостинг на Cloudways, никога не трябва да се притеснявате за проблеми от страна на сървъра.
Въпрос: Кой конструктор на страници е най-бърз?

A: Според нашите тестове всички тези създатели на страници, изброени по-горе, са едни от най-бързите създатели на страници за WordPress, които можете да използвате. Премиум версията на Beaver Builder ви дава достъп до допълнителни модули и шаблони. В зависимост от вашия лиценз можете да получите достъп и до темата Beaver Builder, Мултисайт поддръжка, както и бели етикети.


Въпрос: Какво представляват конструкторите на страници в WordPress?

A: WordPress page builders са плъгини, които заменят родния редактор на WordPress с интерфейс “плъзгане и пускане”, който ви позволява да проектирате уебсайтове с минимални усилия.


Въпрос: Трябва ли да използвам WordPress конструктор на страници?

A: Да. Особено ако не искате да се занимавате с кодиране, за да създадете уебсайта си, WordPress page builder е най-добрата алтернатива.


Въпрос: Уеб разработчиците използват ли конструктори на страници?

A: Да. Конструкторите на страници могат да спестят много време и да автоматизират много процеси на разработване на уеб страници с помощта на шаблони и елементи, така че разработчиците ги използват, за да подобрят цялостния си работен процес.


Въпрос: Лоши ли са конструкторите на страници?

A: Ако създателите на страници бяха способни да лъжат и мамят, те щяха да са лоши. Но те само улесняват живота ви и ви спестяват време и пари, така че не са лоши.


Въпрос: Уеб разработчиците използват ли конструктори на страници?

A: Да. Конструкторите на страници могат да спестят много време и да автоматизират много процеси на разработване на уеб страници с помощта на шаблони и елементи, така че разработчиците ги използват, за да подобрят цялостния си работен процес.


Въпрос: Как работят конструкторите на страници?

A: Създателите на страници работят, като заменят вашия собствен редактор на WordPress с интерфейс за редакция в стил “плъзгане и пускане”. След това можете просто да използвате предоставените инструменти, за да проектирате уебсайта си, без да имате никакви умения за кодиране.
Farhan Ayub 

Фархан е мениджър на общността в Cloudways. Той обича да работи с WordPress и има страст към уеб разработката. Основно прекарва времето си в общуване с хората от общността на WordPress. Освен в работата си, Фархан прекарва времето си в игри и спорт.

Source: cloudways.com